Melírozás

Melírozás – játék a színekkel!

Új hajszín drasztikus változások nélkül.

Hogyan érhetsz el észrevehető, de mégsem mindent felforgató változást, aminek az eredménye egy friss és élénk frizura?

Melírozással számtalan lehetőség áll rendelkezésedre, legyen bármilyen célod is: a frizurád vonalának kiemelése vagy egy új színkombináció becsempészése a hétköznapokba.

Hajfestés vagy melírozás?

Ha szép alaphajszínnel áldott meg a természet, akkor csak melíroztass, hiszen a célod csupán annyi, hogy fokozd a hatást: az egymással harmonizáló, világosabb és sötétebb árnyalatok rétegzése kiemeli a frizura vonalát.

A melírozás jelenthet megoldást akkor is, ha valami egészen új, természetes hajszínedtől teljesen eltérő színben gondolkodsz.

Ezzel szemben, ha az alaphajszíned fakó, gondold át a hajfestés lehetőségét is.

Fontos azt is figyelembe venni, hogy a hajfestés lenövéssel jár, amivel 4-8 hetente érdemes a fodrász-szalonba látogatni, míg a melírozás akár több hónapig is kitarthat “feltűnés” nélkül.

Végezetül pedig vedd figyelembe azt is, hogy mennyire jó a hajad szerkezete: a vékony szálú haj nem feltétlen viseli hosszú távon a teljes hajfestést. Ebben az esetben a melírozás is számtalan izgalmas lehetőséget kínál.

Hagyományos és különleges melírozás-technikák

Fésűs és fóliás
A legtöbb fodrász a fésűs és a fóliás melírozás-technikát választja.

Ha nem szeretnél erőteljes kontrasztokat a hajadba, akkor a természetes hatású tincsek készítéséhez a fésűs melírozás az ideális módszer.

A fóliás melírozás (vagyis a lapmelír) nagyobb precizitást igényel, de számtalan alkalmazási területet kínál: felszedhetünk vékonyabb, vastagabb tincseket, rakhatjuk a fóliákat ritkábban vagy sűrűbben, sőt, a fóliák elhelyezése is variálható.