Hajvágás

Könnyen kezelhető, Hozzád illő frizurára vágysz?
A jó hajvágás az alapja minden ilyen frizurának.

A frizura pedig akkor jó, ha  nem csupán elkészülte után mutatós néhány óráig,
hanem ha azt otthon, az első hajmosás után Te Magad is elkészítheted!

Egy jó fodrász tudja, hogy arcformádhoz milyen frizura passzol, és ennek megfelelően veszi kezelésbe a hajad.


Neked milyen frizura állna jól?

Egy jó fodrász tudja, hogy arcformádhoz milyen frizura passzol, és ennek megfelelően veszi kezelésbe a hajad.

Ovális arc

Keskeny homlok, széles arccsont, apró áll. Magadra ismertél? Ha igen, akkor nagyon szerencsés vagy, mert neked szinteminden frizura jól áll! Ezért légy bátor és hagyd, hogy a fodrász megvalósítsa, amire vágytál!

Hírességek ovális arccal: Natalie Portman, Keira Knightley, Drew Berrymore

Szív (háromszög) alakú arc

A szív alakú arc a homlokrészen a legszélesebb, majd fokozatosan keskenyedve hegyes állban ér véget. Ebben az esetben abubi frizura mindenképp ideális viselet, de ha hosszú hajadat nem szeretnéd rövidre vágatni, akkor válassz hullámos hajviseletet, mert a vállra omló hullámok szélesítik az arcod alsó részét. Frufru vágatásával azonban egyik esetben sem foghatsz mellé.

Hírességek szív arccal: Cristina Ricci, Victoria Beckham, Amanda Seyfried.

Kerek arc

A kerek arc közel olyan széles, mint hosszú. Hosszú haj esetén a rétegelt (lépcsőzetes) hajvágás ideális választás, mely akkor a legjobb, ha az első réteg picivel az áll alatt végződik. Kerek arcformához azonban az oldalt rövidre vágott, középen hosszabbra hagyott, úgynevezett pixie frizura is szuper. A frufrutól sem kell feltétlen félni: egy oldalra fésült, arccsontig érő frufruvalójában keskenyíti az arcot.

Hírességek kerek arccal: Ginnifer Goodwin, Kirsten Dunst, Selena Gomez

Szögletes arc

Ha széles homlok és szögletes állcsont jellemzi az arcodat, akkor ebbe a típusba tartozol. Ebben az esetben elsődleges cél a szögletes vonalak lágyítása, ezért kerülendőek az egyenes vonalak, az éles hajvágás, a tömör frufru és a bubi frizura. Ha rövid hajat szeretnél, akkor az arc körül ragaszkodj a lépcsőzetes hajvágáshoz, a fejed tetején pedig a hajad legyen emelt, így nyújtva az összhatást. Hosszabb haj esetén a lépcsőzetes, hullámos frizura választása ideális. Kerülendő az állig érő haj: a jó fodrászat ebben az esetben a rövidebb, fülig érő, vagy a hosszabb, vállig érő viseletet takarja.

Hírességek szögletes arccal: Angelina Jolie, Demi Moore, Minnie Driver

Hosszúkás arc

Magas homlok, keskeny arc és hosszúkás áll jellemzi. A lépcsőzetes hajvágás ebben az esetben is jó megoldás, mert az oldalt kiszélesedő formák jól ellensúlyozzák a hosszúkás arcformát. Kerüld a hosszú, egyenes hajviseletet és a középválasztékot! Válassz inkább hullámos vagy göndör hajat, oldalválasztékot és frufrut.

Hírességek hosszúkás arcformával: Sarah Jessica Parker, Liv Tyler, Jennifer Love Hewitt